Header schoon

 

 

De 75e. Avondvierdaagse Veenendaal wordt in 2023 weer georganiseerd en wel van

 

Maandag 5 juni t/m donderdag 8 juni.

 

Gewijzigde route 4e. avond.

Onlangs hebben wij de routes van de komende avondvierdaagse gepubliceerd. In de routes van de eerste 3 dagen is nagenoeg niets gewijzigd.

De route van de 4e dag hebben we helaas wel sterk moeten wijzigen. Dit heeft betrekking op de route van de intocht. Iedereen wist niet anders dan dat de intocht van de avondvierdaagse altijd door het centrum ging. Dit leidde ook altijd tot veel toeschouwers op de Kerkewijk en in het centrum, wat alles nog feestelijker maakte. Tot en met 2018 was start en finish van de avondvierdaagse op Sportpark Panhuis. De route van de intocht startte toen bij de Parallelweg richting de Kerkewijk en dan door de Hoofdstraat.

Sportservice kreeg steeds meer moeite om de voetbalvelden bij DOVO na het voetbalseizoen op een juiste manier te kunnen onderhouden, zodat deze weer tijdig klaar waren voor het nieuwe voetbalseizoen. Starten vanaf de kunstgrasvelden was ook geen optie i.v.m. mogelijke schade aan deze velden. Na overleg met Sportservice, gemeente en de organisatie van de avondvierdaagse is dan ook besloten om vanaf 2019 het evenemententerrein als start- en finishlocatie van de avondvierdaagse te gebruiken. Een locatie die hier ook uitermate geschikt voor is. Hierdoor moest de route van de intocht ook worden gewijzigd en startte de intocht vanaf het Scheepjeshofplein richting de Kerkewijk en via de Raadhuisstraat en Boomjesgoed weer richting het evenemententerrein; de omgekeerde richting ten opzichte van de route in het verleden. Sinds dat de start vanaf het evenemententerrein plaatsvindt ervaren we ernstige vertragingen tijdens de intocht. In 2022 was de laatste deelnemer pas rond 22.00 uur gefinisht. Ook werd het door de drukte in de Hoofdstraat onveiliger voor de wandelaars, deelnemende muziekkorpsen en ook voor de toeschouwers. Dit heeft te maken met het feit dat we gelijk de Hoofdstraat in liepen en we ter hoogte van de kruising met de J.G. Sandbrinkstraat te maken kregen met een ernstige versmalling vanwege de poller die daar is geplaatst. Door deze versmalling vertraagde de doorstroom van de wandelaars waardoor de optocht in de Hoofdstraat regelmatig tot stilstand kwam. Wie herinnert zich vorig jaar niet toen de ambulance met spoed door een overvolle Hoofdstraat moest rijden i.v.m. een incident bij het Scheepjeshofplein.

Toen de intocht nog startte vanaf de Parallelweg hadden we dit probleem niet omdat de toeschouwers meer verspreid stonden over de Kerkewijk en Hoofdstraat.

Aangezien de start en finish van de avondvierdaagse niet zal terugkeren naar Sportpark Panhuis hebben wij afgelopen maanden overlegd wat te doen met de route van de intocht. Wij konden niet anders concluderen dan dat we het centrum moeten vermijden en zijn toen uitgekomen op de route zoals die nu is gepubliceerd:

Gereedmaken op de Vijftien Morgen vanaf ter hoogte van de Limburgia voor de intocht:

l. Vijftien Morgen- r. Boompjesgoed- l. De Grote Pekken- l. Poortjesgoed- r. De Bongerd- l. De Brinken en direct r. De  Fuikenweide- EHBO-DefilĂ©-  r. De Tinneweide- l. De Grote Pekken- l. Groeneveldselaan- volgen tot r. entree naar startterrein.

Wij zijn ons bewust dat dit wellicht een andere sfeer geeft dan dat we door het centrum gaan, maar vinden de veiligheid van een ieder in deze belangrijker dan de charme en de sfeer van de intocht door het centrum, hoe spijtig dit ook is.

Wij hopen op een ieders begrip in deze.

 

 

We willen nu alvast iedereen er op wijzen dat er meer dan voldoende gelegenheid en

ruimte is op het evenmententerrein om uw fiets veilig te stallen. 

I.v.m. de teruglopende belangstelling voor de 15 kilometer afstand, zal het vanaf dit jaar niet meer mogelijk zijn om hier op in te schrijven. 

We hopen iedereen weer aan de start te zien zodat we er samen weer een mooi "Veens" feestje van kunnen gaan maken.

 

Vanaf 2024 zal de Avondvierdaagse worden georganiseerd van dinsdag t/m vrijdag. Dit oa. op veler verzoek van de

deelnemende scholen. Wij hebben gemeend hier uiteindelijk gehoor aan te geven. 

In 2024 wordt er daarom georganiseerd van dinsdag 4 juni t/m vrijdag 7 juni.

Avondvierdaagse Veenendaal

 

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parelhoenstraat 46, 3815 AG Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174